Jak vařit s Ayurvédskými bylinami

Home » Kalendář akcí » Jak vařit s Ayurvédskými bylinami

V ájurvédě se hned po správném dýchání klade důraz na správné stravování. Kvalitní, vždy čerstvé jídlo (dosolování černou solí, používání směsí koření pro lepší trávení, místo bílého cukru palmový cukr, omezení mléčných výrobků a jogurtů, omezení masa, přednost má krůtí maso a divočina a malé rychlé ryby, zelenina tepelně upravovaná, kvalitní rýže, a další) a pitný režim, vše ve správném čase, s vychutnáním... celý popis

V ájurvédě se hned po správném dýchání klade důraz na správné stravování. Kvalitní, vždy čerstvé jídlo (dosolování černou solí, používání směsí koření pro lepší trávení, místo bílého cukru palmový cukr, omezení mléčných výrobků a jogurtů, omezení masa, přednost má krůtí maso a divočina a malé rychlé ryby, zelenina tepelně upravovaná, kvalitní rýže, a další) a pitný režim, vše ve správném čase, s vychutnáním každého sousta, v klidu všemi smysly. Proto má jídlo mít tolik barev a chutí, kolik máme smyslů. Skladba a množství jídla se má řídit dle času, geografického místa, ročního období a mělo by respektovat zdravotní konstituci jednotlivce. O tom všem si budeme povídat, ale i ochutnávat.