Výstava kreseb Ludmily Sadílkové

Home » Archiv aktualit » Výstava kreseb Ludmily Sadílkové

Datum vydání: 2. 1. 2018

Ludmila Sadílková své dětství a mládí prožila ve středních Čechách. Po absolvování gymnázia a sociálně právní školy v Praze nastoupila do zaměstnání, vdala se a svůj nový domov našla v Bojanově v Železných horách.

Výtvarných škol nemá, ale umění miluje - stalo se jí potřebou. K tomu rozhodujícímu "oslovení" uměním došlo zhruba před deseti lety. Zpočátku zkoušela poddajnost keramické hlíny. I tehdy jí šlo spíše než o vyrábění užitných, či dekorativních předmětů o zkoumání, co materiál dovolí, jak lze s ním (spolu)pracovat. Zákonitě tento svůj zápas přenesla i na papír. Následná etapa by se dala charakterizovat jako průzkum výrazových možností různých kresebných technik a použitých výtvarných materiálů.

Autorka zkouší kresbu na různé kombinace barevných papírů zkouší téma rozkreslit na více archů papíru adjustovaných do sestav. Pořád ale tím hlavním zůstává kresba a la prima - bez předkreslení, bez skic, bez vnějšího modelu. Někdy nám výsledek připomíná konkrétní objekty (většinou jde o florální motivy, nebo o ikonografická schémata), nejčastěji však je námětem výsledného díla kresba sama se svým specifickým sdělením. Autorka většinou ponechává dílo bez názvu a poskytuje tak divákovi dostatek svobody k jeho interpretaci. Výstava je otevřená pondělí – čtvrtek od 8 do 16.30 hodin a při kulturních akcích dle programu MFC.

Objekty

Multifunkční centrum

Příslušné akce

  • út 2.1.2018 - st 31.1.2018
Ludmila Sadílková - kresby
Multifunkční centrum (Hlinsko)